Brassband
Oefening & Uitspanning

DOCENTEN

Hieronder staan de docenten van Brassband Oefening en Uitspanning weergegeven.


Ons docententeam

Martijn van Rijswijk

Martijn van Rijswijk

Taak Groot koper docent en dirigent C-orkest

Over Dat ik tuba ben gaan spelen was geen toeval. Als 10-jarige zag ik dit indrukwekkende instrument voor het eerst bij Brassband Oefening en Uitspanning in mijn geboortedorp Wijk en Aalburg en was gelijk verkocht. Dankzij de muzikale opleiding bij deze vereniging was ik al snel actief bij meerdere toporkesten in de HaFaBra-wereld (Harmonie, Fanfare en Brassband). Dit deed mij dan ook binnen een aantal jaren beslissen om mijn passie voor de tuba en muziek te ontwikkelen op professioneel niveau. Dit werd werkelijkheid nadat ik was toegelaten tot de vooropleiding en daarna de bachelor opleiding tuba aan het conservatorium van Rotterdam. Met Hendrik Jan Renes als docent en verschillende andere docenten buiten Rotterdam heb ik mijn passie kunnen ontwikkelen en uitdiepen met als resultaat een Cum Laude bachelor diploma. Tijdens mijn studie heb ik fantastische werkervaringen opgedaan bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch orkest, de Nationale Opera, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast ben ik ook als muziekdocent actief bij verschillende muziekverenigingen. Op deze manier probeer ik jong en oud kennis te laten maken met het mooiste wat er is: muziek maken!

Ruben Romijn

Ruben Romijn

Taak Slagwerk docent

Over Het begon allemaal toen ik acht jaar oud was en een instrument mocht kiezen. De blokfluit van Algemene Muzikale Vorming ging aan de kant en het drumstel van mijn vader stond al op me te wachten in de huiskamer. Toen ik op les ging, bleek drummen al snel een goede manier voor mij om mijn muziekbeleving tot uitdrukking te brengen. Met name het spelen van liedjes vond ik gaaf. Niet zozeer het razend rammen of technisch timmeren vond ik interessant, maar het subtiel samenvoegen van ritme, harmonie en melodie had mijn voorkeur. Na negen jaar drumles bij Peter Bansberg en het behalen van mijn C-diploma aan de muziekschool werd ik toegelaten in de voltijd vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ik mocht daar doorstromen naar de bacheloropleiding ‘drums lichte muziek’ die ik uiteindelijk in september 2016 succesvol heb afgerond. Ik kreeg les van onder anderen Hans van Oosterhout, Frans van Grinsven en Chris Strik.

Olaf Schipper

Olaf Schipper

Taak Klein koper docent

Over Mijn naam is Olaf Schipper. Ik ben trompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Tevens speel ik regelmatig als gasttrompettist mee bij verschillende professionele en amateur orkesten. Ook heb ik een kamermuziek duo met pianiste Kana Yamaguchi. En werk ik voor verschillende impresariaten. Ik heb tevens een eigen solo cd uitgebracht, genaamd Olaf Schipper Trumpet. En ik heb voor het Amerikaanse platenlabel Beauport Classical diverse muziekstukken ingespeeld. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het conservatorium van Arnhem en Utrecht, alwaar ik zowel mijn Docerend- als Uitvoerend Musicus diploma heb behaald. Tevens heb ik mijn specialisatie bugel behaald aan het Alkmaars conservatorium. En volgde ik de studie HaFaBra-directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.